Teun ( 9 jaar)

“Hi! Ik ben Teun. Ik ben vaak vrolijk, maar soms ook wel heel boos en heel druk. Dat begrijp ik niet altijd. En mijn omgeving ook niet altijd. Soms vind ik het heel fijn om alleen te zijn. Lekker op de Playstation of met mijn Playmobil spelen. Gewoon lekker mijn eigen ding doen. Wat ik snap soms de ander niet zo goed als we samen spelen. Dan wil mijn vriendje of broer bijvoorbeeld dat ik rekening hou met allerlei regeltjes, die ik helemaal niet begrijp. Mijn grootste hobby is gamen. Daar kun je me alles over vragen. Als je niet uitkijkt, blijf ik daarover praten. Soms vinden anderen dat raar. Voor mij roept dat vraagtekens op. Verder ben ik heel graag buiten om te spelen. Spelen met mijn skateboard. Maar sommige trucjes vind ik lastig. Ik blijf proberem.”

Teun & BASTA!

“Jenny heeft me geholpen met ‘mijn boos zijn’. Voor elk gevoel (boos, verdrietig en zeker ook blij) hebben we een kleurtje bedacht. Ze heeft me ook geleerd wat ik kan doen als ik me een beetje of heel erg boos voel, zodat ik me daarna weer fijn voel. Grappig. Maar dat werkt super voor mij. Ik heb ook goed kunnen praten over dingetjes die ik niet zo goed snap. Dan kan ik haar vragen: waarom moet dat zo?”

Tess (10 jaar)

“Mijn allergrootste hobby’s zijn knutselen, zingen en koekjes bakken. O ja en op een trampoline springen vind ik ook erg leuk. Toen ik 6 jaar was, ging ik naar clubje om te zingen en te dansen. Kei leuk! Op school vind ik het niet altijd leuk. Misschien af en toe ook wel erg stom. Boh wat vind ik het moeilijk om op te letten en stil te zitten. Er zit altijd wel wat anders in mijn kopje. En dan droom ik het liefst lekker weg. Denk ik na over op het podium staan met One Direction of vogeltje op de speelplaats. Ik heb daardoor heel vaak mijn werk niet af. De juf wordt dan boos op mij. Daar word ik verdrietig van. Waarom heb ik mijn werk nu alweer niet af en lukt het andere kinderen uit de klas wel? Maar ook als de juf dingen uitlegt aan de klas, kan ik het allemaal niet zo goed onthouden en tijdens het lezen kan ik het niet altijd evengoed volgen.”

Tess & BASTA!

“Daarom ben ik bij Jenny terecht gekomen. We hebben samen gekeken naar waar ik heel goed in ben en waar ik nog wat hulp bij kan gebruiken. Zo weet ik nu dat ik leer en denk in beelden en niet in woorden. Jenny heeft me trucjes geleerd om dit wel te kunnen. Weet je wat grappig is? Ik kan nu zelfs woordjes van voor naar achteren spellen, en andersom. Zonder fouten. Dat helpt me heel erg in de klas, maar ook thuis tijdens het maken van mijn huiswerk. Erg fijn. Ik ben trots op mezelf!”